De eerste huurprijsstijgingen van 14,5% zijn een feit door indexering

Uw huurovereenkomst

Als u een kantoorruimte huurt op basis van het ROZ-model, de huur geïndexeerd wordt in de maand januari of februari 2023 en u géén aftopping bent overeengekomen, dan is de indexatie nu meer dan 14%. En deze verhoging dreunt enorm door in de resterende huurperiode. Was dit te voorkomen?

Afspraken maken over uw indexatie

Verhuurders en huurders maakten de afgelopen jaren vaak flexibele afspraken over de jaarlijkse indexatie, zoals een maximale indexatie per jaar of een afvlakking van de index. Dit was mogelijk omdat de inflatie in de afgelopen twintig jaar zelden boven de 3,5% uitsteeg. Helaas zien we nu dat de inflatie veel hoger kan zijn dan verwacht en hiermee de huurprijzen ver boven de reële markthuren uitstijgen. Sommige gebouw eigenaren beseffen zich gelukkig wel dat deze momentopname wel erg gortig is en gaan dan ook in gesprek met de huurder. Helaas gaat dit niet altijd zo eenvoudig.

Daarom schreven wij eerder een artikel waarin we meer uitleggen over de indexatie en geven we gelijk een aantal tips om de financiële pijn te verzachten. Lees deze hier.

Als u nog vragen heeft over het huren van kantoorruimte en de mogelijke financiële gevolgen, dan staan wij altijd klaar om samen met u naar creatieve oplossingen te zoeken.

Hoe breng je weer leven op kantoor?

"*" geeft vereiste velden aan

*

Lees verder…

Te gast op kantoor!

Koester, verleid, verbind, verwen. Werk Privé Balans 60% van de mensen uit ons onderzoek geeft aan in de toekomst graag te willen blijven thuiswerken omdat het schakelen tussen werk-privé zo…
Lees verder