Een makelaar die alleen op uw belangen let – en op niets anders

Belangenverstrengeling. Het is de achilleshiel van de traditionele kantoormakelaar.

Wat (te) weinig huurders weten is dat traditionele makelaars het grootste deel van hun omzet verdienen met het werk dat zij doen voor vastgoedeigenaren: taxaties, beheeropdrachten, de lucratieve verkoop van bedrijfspanden.

Dit is op zichzelf geen probleem. Het is hun werk.Vervelend wordt het pas wanneer de zakelijke belangen en connecties van ‘uw’ makelaar een rol gaan spelen in de huuronderhandelingen rondom het nieuwe kantoor van uw bedrijf.

Of wanneer een makelaar een mooi pand in zijn portefeuille heeft dat perfect zou passen bij uw huurwensen – maar ook kan kiezen voor verkoop aan een derde partij, waarbij hij zelf een flinke courtage krijgt.

U kunt het uw makelaar moeilijk kwalijk nemen, maar als huurder kunt u op die manier wel het perfecte kantoor mislopen. Omdat de vastgoedbranche bij uitstek een wereld is van ‘elkaar iets gunnen’, bestaan er voor traditionele makelaars heel wat prikkels om beter te letten op de belangen van de verhuurder dan op uw belang als huurder.

Deze weeffout in de huidige (bedrijfs)vastgoedbranche is de voornaamste reden dat Solved heeft gekozen voor het bedrijfsmodel waarin wij enkel en alleen werken voor u, de huurder.

Wij gaan primair uit van uw wensen en belangen en op basis van uw zoekprofiel gaan wij op zoek naar een passende ruimte.Omdat wij voor onze inkomsten niet afhankelijk zijn van beleggers en eigenaren, kunnen wij bij het onderhandelen voluit inzetten op gunstige voorwaarden voor de huurder.
Bovendien kennen wij de markt als geen ander en weten wij welke eigenaren en vastgoedbeleggers klantvriendelijk en bonafide zijn – en ook bij welke verhuurders u beter niet terecht kunt komen.

Belt u ons gerust als u meer wilt weten over de valkuilen in de wereld van het bedrijfsvastgoed. Wij vertellen u graag over ons vak – en de wijze waarop wij u kunnen helpen.

Lees verder…

Wie betaalt de kapotte CV?

Het is januari. Helaas geen sneeuw, maar een typische Hollandse winter is het wél. U komt ’s ochtends op kantoor en merkt dat het kouder is dan normaal. Eigenlijk best…
Lees verder

De vastgoedmarkt is uit balans

Nog niet zo heel lang geleden stond er in Nederland ongeveer 10 miljoen vierkante meter aan kantooroppervlakte leeg. Het was crisis. Dat zijn doorgaans de tijdsgewrichten waar de beste beleidsmakers…
Lees verder