Belangenverstrengeling. Het is de achilleshiel van de traditionele kantoormakelaar.

Wat (te) weinig huurders weten is dat traditionele makelaars het grootste deel van hun omzet verdienen met het werk dat zij doen voor vastgoedeigenaren: taxaties, beheeropdrachten, de lucratieve verkoop van bedrijfspanden.

Dit is op zichzelf geen probleem. Het is hun werk.Vervelend wordt het pas wanneer de zakelijke belangen en connecties van ‘uw’ makelaar een rol gaan spelen in de huuronderhandelingen rondom het nieuwe kantoor van uw bedrijf.

Of wanneer een makelaar een mooi pand in zijn portefeuille heeft dat perfect zou passen bij uw huurwensen – maar ook kan kiezen voor verkoop aan een derde partij, waarbij hij zelf een flinke courtage krijgt.

U kunt het uw makelaar moeilijk kwalijk nemen, maar als huurder kunt u op die manier wel het perfecte kantoor mislopen. Omdat de vastgoedbranche bij uitstek een wereld is van ‘elkaar iets gunnen’, bestaan er voor traditionele makelaars heel wat prikkels om beter te letten op de belangen van de verhuurder dan op uw belang als huurder.

Deze weeffout in de huidige (bedrijfs)vastgoedbranche is de voornaamste reden dat Solved heeft gekozen voor het bedrijfsmodel waarin wij enkel en alleen werken voor u, de huurder.

Wij gaan primair uit van uw wensen en belangen en op basis van uw zoekprofiel gaan wij op zoek naar een passende ruimte.Omdat wij voor onze inkomsten niet afhankelijk zijn van beleggers en eigenaren, kunnen wij bij het onderhandelen voluit inzetten op gunstige voorwaarden voor de huurder.
Bovendien kennen wij de markt als geen ander en weten wij welke eigenaren en vastgoedbeleggers klantvriendelijk en bonafide zijn – en ook bij welke verhuurders u beter niet terecht kunt komen.

Belt u ons gerust als u meer wilt weten over de valkuilen in de wereld van het bedrijfsvastgoed. Wij vertellen u graag over ons vak – en de wijze waarop wij u kunnen helpen.

Lees verder…

WHITEPAPER: Wat is uw Total Cost of CO2?

Wat is uw Total Cost of CO2?   Ontdek waar te beginnen met duurzaamheid bij uw huisvesting. We begrijpen dat uw dagelijkse agenda gevuld is met uitdagende prioriteiten zoals kostenefficiëntie,…
Lees verder

Huisvesting quickscan

De huidige stand van zaken van uw kantoor(omgeving) in kaart brengen kan u waardevolle inzichten bieden Ontdek snel en moeiteloos het besparingspotentieel in uw huurovereenkomst en beoordeel of uw kantoor…
Lees verder
Energielabel C kantoor

Samen iets groens (bij)dragen

Samen iets groens (bij)dragen Wie betaalt de kosten? Vanaf 1 januari 2023 moeten alle kantoorgebouwen in Nederland minimaal voldoen aan energielabel C (met een maximaal primair fossiel energiegebruik van 225…
Lees verder