Belangenverstrengeling. Het is de achilleshiel van de traditionele kantoormakelaar.

Wat (te) weinig huurders weten is dat traditionele makelaars het grootste deel van hun omzet verdienen met het werk dat zij doen voor vastgoedeigenaren: taxaties, beheeropdrachten, de lucratieve verkoop van bedrijfspanden.

Dit is op zichzelf geen probleem. Het is hun werk.Vervelend wordt het pas wanneer de zakelijke belangen en connecties van ‘uw’ makelaar een rol gaan spelen in de huuronderhandelingen rondom het nieuwe kantoor van uw bedrijf.

Of wanneer een makelaar een mooi pand in zijn portefeuille heeft dat perfect zou passen bij uw huurwensen – maar ook kan kiezen voor verkoop aan een derde partij, waarbij hij zelf een flinke courtage krijgt.

U kunt het uw makelaar moeilijk kwalijk nemen, maar als huurder kunt u op die manier wel het perfecte kantoor mislopen. Omdat de vastgoedbranche bij uitstek een wereld is van ‘elkaar iets gunnen’, bestaan er voor traditionele makelaars heel wat prikkels om beter te letten op de belangen van de verhuurder dan op uw belang als huurder.

Deze weeffout in de huidige (bedrijfs)vastgoedbranche is de voornaamste reden dat Solved heeft gekozen voor het bedrijfsmodel waarin wij enkel en alleen werken voor u, de huurder.

Wij gaan primair uit van uw wensen en belangen en op basis van uw zoekprofiel gaan wij op zoek naar een passende ruimte.Omdat wij voor onze inkomsten niet afhankelijk zijn van beleggers en eigenaren, kunnen wij bij het onderhandelen voluit inzetten op gunstige voorwaarden voor de huurder.
Bovendien kennen wij de markt als geen ander en weten wij welke eigenaren en vastgoedbeleggers klantvriendelijk en bonafide zijn – en ook bij welke verhuurders u beter niet terecht kunt komen.

Belt u ons gerust als u meer wilt weten over de valkuilen in de wereld van het bedrijfsvastgoed. Wij vertellen u graag over ons vak – en de wijze waarop wij u kunnen helpen.

Lees verder…

Hoe maak ik mijn kantoor duurzaam? En waarom?

Grofweg zijn er twee manieren waarop wij bedrijven en organisaties helpen bij het zoeken en/of inrichten naar een duurzamere werkomgeving. Tijdens het zoeken naar nieuwe huisvesting, kunnen wij zorgen voor…
Lees verder

Bespaar nu op uw kantoorhuur!

Om het maar zacht uit te drukken: het zijn uitdagende tijden. Wij hebben de afgelopen maanden veel vragen van onze relaties ontvangen of het mogelijk is de kantoorhuur te beëindigen…
Lees verder

Een scrumteam … O jee, wat moeten we ermee?

Scrummen. Scrum. Scrumteams. Het lijken trendy begrippen, maar dat is allang niet meer zo. En sterker nog, het begrip ‘scrum’ komt oorspronkelijk uit de traditionele rugbysport. Bij rugby proberen tegenstanders…
Lees verder