Solved Escape room; de uitdagingen van hybride werken tackelen

Veel organisaties maken de transitie naar meer werken vanuit huis of een derde locatie. Hybride werken (deels op kantoor, deels thuis) wordt de norm. Maar dat vraagt ook om een nieuwe manier van werk organiseren. Wanneer gaat iemand wel/niet naar kantoor? Hoe kunnen jullie effectief samenwerken op afstand? Laat uw team op een leuke manier ontdekken hoe zij hybride werken handig aanpakken. Dankzij de Solved escape room hoeft uw team niet naar lange presentaties te luisteren. Nee, we gaan in spelvorm de uitdagingen van hybride werken tackelen.

Leren hybride samenwerken

Voor hybride samenwerken is meer nodig dan de juiste ICT-voorzieningen. Wij gaan uit van de bekende drie-eenheid: Brick (werkomgeving), Bites (ICT) en Behaviour (gedrag). Een hybride vorm van werken is pas succesvol als het gedrag van medewerkers en leidinggevenden en de werkomgeving daarop aansluiten en als er de juiste ondersteunende ICT-systemen zijn.

Bij de Solved escape room zoomen we in op het gedragsaspect van hybride samenwerken. En dat op een leuke en uitdagende manier, waarbij teambuilding centraal staat.

Unique Selling points

Een escape room is leuk en uitdagend. Om het gezamenlijke doel te bereiken, moeten uw medewerkers goed samenwerken en inventief zijn. Net als in het echte leven, maar dan onder een hoge tijdsdruk, binnen 30-45 minuten. Oftewel: teambuilding in ultieme vorm.

De Solved escape room is niet alleen maar leuk, maar geeft ook inzicht in de belangrijkste aspecten van hybride werken. Hoe kunnen medewerkers productief zijn door veilig en georganiseerd te werken op locatie én op afstand? Wat gaat er al goed en wat zijn nog aandachtspunten? Dat gieten we in een spelvorm, waarin uw medewerkers hybride werken zelf kunnen ervaren.

Deze persoonlijke ervaring heeft niet alleen impact op de deelnemers zelf. Zij kunnen wat ze hebben geleerd weer doorgeven aan andere collega’s. Zo wordt elke deelnemer een ambassadeur van hybride werken voor uw organisatie.

Bovendien ontvangt u naderhand een heldere terugkoppeling, waaruit naar voren komt hoe goed uw organisatie is voorbereid op hybride werken. Wat zijn de resultaten? Wat gaat goed en waar is nog verbetering mogelijk als het aankomt op hybride werken onder tijdsdruk? Die resultaten kunt u gebruiken om hybride werken met nog meer succes door te voeren in uw organisatie.

Hybride werken leren met de Solved escaperoom

Wanneer zet u de Solved Escape room in?

Als uw organisatie bezig is met hybride werken of hier werk van gaat maken. En als u graag alle neuzen dezelfde kant op krijgt en dat liever op een leuke en uitdagende manier aanpakt in plaats van er een lange presentatie aan te wijden.

Afhankelijk van het beoogde resultaat, kunt u de Solved escape room op verschillende momenten inzetten:

 • Bij de start van het project om uw organisatie mee te nemen in de overgang op hybride werken.

 • Na de eerste planvorming om te testen in hoeverre het gedrag van medewerkers, de kantooromgeving en de ICT-middelen klaar zijn voor hybride werken.

 • Bij de implementatie van hybride werken om medewerkers de impact van die aanpassing te laten ervaren.

In elk van die situaties geeft de Solved escape room een extra impuls die nodig is om de sprong voorwaarts te kunnen maken.

Waarom de Solved Escape Room?

 • Inzicht in hybride werken op een praktische manier

 • Spraakmakend concept dat de aandacht trekt

 • Uitdagende en interessante teambuildingactiviteit

 • Plezier en educatie in één

 • 80 deelnemers per dag mogelijk

 • Te implementeren op uw locatie, tussen het werk door

 • De enige fysieke escape room voor hybride werken in Nederland

Hoe werkt het?

Bent u geïnteresseerd in de Solved escape room? Dan plannen we een kennismaking om af te stemmen wat uw wensen zijn en met welk doel u escape room wilt inzetten. Ook gaan we daarbij in op praktische zaken.

De belangrijkste info op een rij:

 • De Solved Escape Room is een trailer van 12,5 x 2,4 meter (op stroom)

 • Er zijn tot 10 rondes per dag mogelijk in groepjes van max. 8 deelnemers

 • Het spel wordt begeleid door de gamemaster

 • Na de rondes is er steeds een debrief met de deelnemers door een Workplace Consultant van Solved

 • In de debrief worden uitdagingen en praktische oplossingen daarvoor besproken.

 • Naderhand ontvangt u een heldere rapportage. Daaruit blijkt wat goed en minder goed gaat onder tijdsdruk op het gebied van hybride werken

Meer over Solved
Hybride werken leren met de Solved escaperoom

Meer weten?

Bent u benieuwd of de Solved escape room een goede manier is om hybride werken in uw organisatie meer onder de aandacht te brengen? Wij denken in een vrijblijvend gesprek graag mee over de mogelijkheden en stellen ook graag een offerte op maat voor u op

Neem contact op via ons formulier of kom rechtstreeks met ons in contact via e-mail of telefoon. Wij zijn te bereiken via escaperoom@solved.nl en via +31 (0) 20 670 80 90.