Pragmatisch advies over uw werkplekinrichting

Wilt u binnen het bedrijf een andere manier van werken gaan omarmen? Is het plan bijvoorbeeld om meer vanuit huis te werken? Of zijn de plannen om meer in het algemeen vanaf afstand samen te werken, met een deel van de medewerkers op kantoor en een deel thuis? Elk van die veranderingen vraagt om een aanpassing van het kantoor. Hoe moet uw kantoor eruit gaan zien? Wat zal de functie van het kantoor zijn? En welke faciliteiten horen daarbij? Wij zijn er voor onafhankelijk en pragmatisch advies over uw werkplekinrichting. Zodat uw huisvesting optimaal aansluit op uw behoeften.

Vrijblijvend kennismaken
Workplace Consultancy, strategisch advies over vastgoed (makelaardij) en projectmanagement.
Workplace Consultancy, strategisch advies over vastgoed (makelaardij) en projectmanagement.

Pragmatisch advies over uw werkplekinrichting

Bij huisvesting worden nog vaak ad hoc-beslissingen gemaakt. Maar sluiten de keuzes die u nu maakt wel aan op de ontwikkelingen binnen uw bedrijf? Het loont om hiervoor een doordachte strategie te ontwikkelen. Solved helpt u hierbij, zowel bij het vinden van de juiste huisvesting als bij een passende werkplekinrichting. Wij geven u antwoord op de vraag waar huisvesting aan moet voldoen en hoe u de ruimte het beste kunt inrichten.

Bij elk project kijken we bij aanvang naar uw doel en naar wat er feitelijk nodig is. Is dat kostenbesparing? Anders werken? Meer hybride werken? Of meer samenwerken? Misschien kan een slimmer werkplekconcept er bijvoorbeeld voor zorgen dat er minder vierkante meters nodig zijn of draagt dat bij aan een grotere productiviteit. Hoe dan ook, wij helpen u om uw doel op de meest efficiënte manier te bereiken.

Ook kijken onze makelaars direct mee om te bepalen wat vanuit hun expertise nodig is. Hoe lang loopt uw huurovereenkomst bijvoorbeeld nog? Wat zijn de opzegtermijn en de mogelijkheden voor heronderhandelen over de prijs? Dit kan bepalend zijn voor de keuze om al dan niet een grote verbouwing te starten of om juist vooral praktische aanpassingen te doen. Uiteraard kijken ook onze projectmanagers mee. Indien de opdrachtgever geld wenst te besparen is het van belang om vooraf te weten.

Ons portfolio

Zowel in Nederland als internationaal hebben we al veel organisaties mogen helpen met een pragmatische werkplekinrichting en integraal huisvestingsadvies. Een greep uit onze klanten:

De Thuiswerkfactor

Onderdeel van onze workplace consultancy is ook de Thuiswerkfactor: een enquête onder uw medewerkers over thuiswerken. Via deze enquête krijgt u inzicht in wie waarom wanneer weer naar kantoor komt en wat voor type werkomgeving daarop aansluit. Ook kunt u uw uitkomsten afzetten tegen een benchmark van meer dan 8.000 respondenten.

Daarmee krijgt u inzicht in de mate waarin de werkzaamheden, de cultuur van uw bedrijf en de faciliteiten thuis het toelaten om thuis te werken. En wat dit betekent voor uw kantoor. Dit helpt om de keuzes voor huisvesting te laten matchen met de behoeften van uw medewerkers.

Meer over de thuiswerkfactor

Begrijpelijk werkplekadvies, helder weergegeven

Verwacht van ons geen dikke rapporten, ook geen ingewikkelde Excel-sheets. Nee, wij maken het visueel met heldere weergaven. Dus gaan we voor realistische plannen, handzame gebouw eisen en een praktisch werkplekconcept. Die helpen vervolgens in de zoektocht naar het beste gebouw met de best passende inrichting.

Een verhuizing is niet altijd nodig. We kijken graag of uw huidige pand en het interieur nog passen bij hoe u wilt werken. We kijken bijvoorbeeld hoeveel vierkante meters uw organisatie nodig heeft, welke meubels en spullen er nodig zijn. En we helpen om in de nieuwe werkplekinrichting zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de ruimte. Of dat nu is in een nieuw pand of in uw huidige pand.

Solved escaperoom

Hybride werken vereist niet alleen een gebouw en ICT-voorzieningen die daarop aansluiten. Ook is het belangrijk dat uw medewerkers de nieuwe manier van werken kennen en weten hoe het gebouw daarop is uitgerust. Wanneer gaat iemand wel/niet naar kantoor? En hoe kunnen jullie effectief samenwerken op afstand?

In de Solved escaperoom leren uw medewerkers via een uitdagende teambuildingsactiviteit om hybride werken in de praktijk toe te passen. Dat doen we met een spraakmakend concept: een fysieke escaperoom op uw terrein. En op een leerzame én leuke manier. Tijdens een uitdagend spel onder tijdsdruk ontdekken uw medewerkers op een speelse wijze wat al goed gaat qua hybride werken en wat de aandachtspunten zijn. En ze leren in de nabespreking met een workplace consultant om uitdagingen te tackelen. De deelnemers zijn vervolgens in uw organisatie de ambassadeurs van het hybride werken en kunnen de overige collega’s adviseren over de do’s en don’ts.

Meer over de escaperoom

Integrale aanpak van huisvestingadvies

Met onze diensten hebben we bij Solved één doel: u zoveel mogelijk uit handen nemen op het gebied van uw huisvesting. Dit doen we met een integrale aanpak waarin drie expertises samenkomen: werkplekinrichting, makelaardij en projectmanagement. Zo kunnen we u ook helpen bij de zoektocht naar een nieuw kantoor, het heronderhandelen over uw huurovereenkomst of bij het ontwerpen en realiseren van de meest optimale kantoorinrichting.

Daarbij bewaken we altijd de kwaliteit, het budget en de planning, waardoor u niet voor verrassingen komt te staan. Doordat we de drie expertises bij elk project betrekken en daarbij steeds over de schutting van de expertisegebieden kijken, kunnen we uw doel bij elke beslissing zo goed mogelijk dienen.

Meer over Solved

Ook een passend werkplekconcept?

Wilt u zeker weten dat uw werkplekinrichting aansluit op uw doelen en het gewenste gedrag? Wij denken hier geheel vrijblijvend over mee.

Neem contact met ons op via info@solved.nl of via +31 (0) 20 670 80 90, of vul het contactformulier in via de knop hieronder.

Vrijblijvend kennismaken