Begin op tijd. Dat is het belangrijkste wat wij onze klanten willen meegeven. Een huurcontract heeft doorgaans een opzegtermijn van 12 maanden – en timing is essentieel voor de onderhandeling met uw verhuurder.

Hoe dichter u bij de opzegdatum komt, hoe beter de positie wordt van de verhuurder. Bereid eventuele (her)onderhandelingen goed en tijdig voor. De huur opzeggen voordat u een nieuw kantoor hebt is riskant, zeker als uw bedrijf gevestigd is in de randstad waar de markt krap is.

Denk goed na over de vraag of u wel wilt opzeggen of dat uw veranderende huurbehoefte misschien ook op een andere manier kan worden opgelost. Om tot een goede, afgewogen beslissing te komen om wel/niet op te zeggen, moet u als bedrijf uw huiswerk doen.

Of u laat het door ons doen.Bij Solved weten wij als geen ander wat de ontwikkelingen zijn op de kantoorhuurmarkt (zowel in de Randstad als daarbuiten) – en kunnen meedenken over creatieve oplossingen voor specifieke behoeftes. Heeft u echt een groot hoofdkantoor nodig? Wat zijn de mogelijkheden/voordelen van kleinere kantoren?

Daarnaast hebben wij tien jaar ervaring in strategisch en fair onderhandelen met verhuurders.

Toch kunt u ook zelf iets doen:
– BEREID U GOED VOOR. Zoek alle relevante stukken bij elkaar: huurcontract en eventuele allonges, een recente huurfactuur, het opleverrapport waarin de staat van het pand is vastgelegd.
– ANALYSEER UW HUIDIGE POSITIE. Als bedrijf en als huurder wilt u weten waar de kansen en risico’s liggen.
– VERDIEP U IN DE MARKT. Er is niet één kantorenmarkt. Huurprijzen en leegstandspercentages kunnen soms sterk uiteenkopen per regio en deelgebied.

Solved helpt u graag bij het strategisch kijken naar uw kantoor en huurcontracten. Wilt u advies? U kunt altijd bij ons terecht.

Lees verder…

Energie label C

U heeft er wellicht al over gehoord in het nieuws: energielabel C wordt verplicht voor kantoren. Misschien heeft u ook al een brief ontvangen van de overheid om u daarop…
Lees verder

Wie betaalt de kapotte airco?

Hoe zit het bij mijn bedrijf nou eigenlijk met onderhoud, herstel en vernieuwing van bijvoorbeeld een airco? Het is voorjaar en we kunnen weer genieten van zonnige dagen. Maar op…
Lees verder

Op zoek naar ruimte in Duitsland

Als u kantoorruimte of logistieke ruimte in Duitsland wilt huren, dan is het verstandig om deze blog te lezen opdat u goed voorbereid bent. Wij – Solved. – hebben diverse…
Lees verder