Thuiswerkfactor

Hoeveel collega’s gaan weer terug keren naar kantoor als de COVID-19 voorbij is of de 1.5m maatregel opgeheven wordt? Moet uw kantoor überhaupt aangepast worden aan de nieuwe werkelijkheid of niet?

Doel van de tool

Wat het kantoor vooral moet bieden? Juist een rustige werkplek, een ontmoetingsplek of een bepaalde mix daarvan. Door deze tool te gebruiken, krijgt u inzicht in hoe verre de werkzaamheden, de cultuur van uw bedrijf, de faciliteiten thuis het toelaten om thuis te werken en wat dit betekent voor het kantoor.

Wat betekent thuiswerkfactor?

Betekent een hoge thuiswerkfactor dat een kantoor een andere functie krijgt? Een hoge thuiswerkfactor betekent dat veel werkzaamheden thuis gedaan kunnen worden. Maar of dat daadwerkelijk ook zal worden gedaan hangt af van de cultuur van het bedrijf. Een hoge score bij bedrijfscultuur laat zien dat het gebruikelijk is om thuis te werken. Maar zelfs dan nog kan het kantoor een betere werkplek zijn. De thuissituatie en faciliteiten moeten ook hierin meegenomen worden. De score hierin geeft aan of de thuiswerkplek meer of juist minder geschikt is voor (langdurig) thuiswerken.

En als men naar kantoor komt, welke faciliteiten zijn er dan nodig? Wat gaat er gebeuren met de bezettingsgraad (flex ratio), aantal werkplekken en omvang van uw kantoor? Door inzicht hierin kan bepaald worden welke aanpassingen  in de kantooromgevingen gemaakt moeten  worden.

Thuiswerkfactor van Nederland

Hieronder treft u een voorbeeld uitkomst aan van de thuiswerkfactor.nl tool. De echte uitslag van gebruikers van de tool zal over 2 weken gedeeld worden en een real-time tussenuitslag krijgt u direct na het invullen te zien. U vindt dan de uitslag van het gemiddelde van iedereen die meegedaan heeft. Ook de top 3 redenen om naar kantoor te gaan worden met u gedeeld. Zo gauw er voldoende informatie beschikbaar is zullen we doorsnedes maken wat betreft type afdelingen, werkzaamheden of bijvoorbeeld leeftijd. Hiervan blijven we u op de hoogte houden.

  • Percentage: hoogte geeft aan de mogelijk om te kunnen thuiswerken
  • Motivatie thuiswerken: geeft aan waarom de collega’s graag thuiswerken
  • Motivatie kantoor: Geeft aan waarom de collega’s naar kantoor komen
  • Gelijktijdigheidsfactor: Geeft aan op welke momenten in de week de peak van bezetting zichtbaar is

Thuiswerkfactor van uw organisatie

Naast deze algemene uitkomsten is het interessant om  te zien hoe uw eigen organisatie scoort. Kloppen uw aannames over het toekomstig gedrag van uw medewerkers? Ligt dat in lijn met het gemiddelde? Of zijn er verschillen tussen uw bedrijf of juist voor bepaalde teams? Indien u een thuiswerkfactor.nl specifiek van uw eigen organisatie wenst, dan kunt u contact met ons opnemen. De tool zal op maat voor u worden ingezet, u krijgt beschikking over alle verzamelde data en indien gewenst een analyse vanuit workplace oogpunt. Aan deze versie zullen wel kosten verbonden zijn.

  • Aanpasbaarheid: geeft aan of de collega’s bereid zijn om wel of niet op andere dagen vanuit huis te werken of vrij te zijn.
  • Bedrijfscultuur: geeft aan in welke mate thuiswerken geaccepteerd wordt
  • Thuis situatie: geeft aan hoe tevreden men is over de thuiswerkplek.
  • Faciliteiten thuis: geeft aan in welke mate de voorzieningen om (langdurig of geregeld) thuis te werken geschikt is/ zijn.

Doe mee aan het onderzoek