Tips & Tricks

Wij geloven in de Solved way of working: onafhankelijk huisvestingsadvies waarbij we drie typen diensten leveren: workplace consultancy, makelaardij en projectmanagement. Vanuit die drie disciplines tezamen nemen we u als klant zoveel mogelijk werk uit handen. Deze aanpak is succesvol, omdat we over de schutting van de expertisegebieden kijken om uw doel het beste te dienen.

Afhankelijk van uw vraag zal een workplace consultant, makelaar of projectmanager het voortouw nemen. Omdat we gewend zijn verder te kijken dan een enkele expertise, zullen we altijd het grotere plaatje in gedachte houden. Bovendien werken we hierbij op een 100% onafhankelijke manier, waarbij we enkel aan de kant van u als huurder of gebruiker staan.

Betaalt u de verduurzaming van uw kantoor?

Handige checklist voor een duurzaam huurcontract

Veel MKB bedrijven realiseren zich niet dat overheidsregelgeving op gebied van duurzaamheid hen in de portemonnee kan raken. Verhuurders kunnen namelijk de verplichtingen om gebouwen duurzamer te maken, zo veel mogelijk bij huurders leggen. Het is daarom van belang om bij het verlengen of sluiten van een huurcontract goed geïnformeerd de onderhandelingen met verhuurder in te gaan om tot een evenwichtige verdeling van investeringen en besparingen te komen.

Huurcontract (her)onderhandelen

10 gouden tips voor een succesvolle (her)onderhandeling van uw huurcontract

Begin ruim op tijd! Timing is essentieel voor een succesvolle onderhandeling met uw verhuurder. Een huurcontract heeft een expiratiedatum met daaraan gekoppeld een opzegtermijn van doorgaans 12 maanden. Start een onderhandeling ruim voordat u moet opzeggen. Meer tijd voorkomt stress en geeft ruimte voor een goede voorbereiding. Hoe dichter u bij de opzegdatum komt, hoe beter de onderhandelingspositie van de verhuurder…

Belangenverstrengeling

The best of both worlds bestaat niet.

Wilt u met uw bedrijf uitbreiden naar het buitenland? Of heeft u andere vragen rondom internationale huisvesting? Doordat wij onderdeel zijn van Exis Global, een internationale organisatie van vastgoedspecialisten die enkel voor u als huurder of gebruiker werken, kunnen we u ook huisvestingsadvies over de grens geven. U heeft één aanspreekpunt in Nederland, maar profiteert van een wereldwijd netwerk van specialisten.

Kantoor inrichten / verbouwen

10 gouden tips voor een succesvol inrichtingsproces voor uw kantoor

Stel een Programma van Eisen op. Deze omvat een ruimtelijk, technisch, functioneel en financiële component. Bepaal het DNA van uw organisatie en verbind hieraan een werkplekconcept. Hoeveel FTE moet er worden gehuisvest, krijgen ze allemaal hun eigen werkplek of wordt er met een flexratio gewerkt? Wenst u activiteit gerelateerd werken in te voeren? Wilt u gebruik maken van duurzame toepassingen in uw nieuwe kantoor? Een goede inventarisatie van mensen, wensen, eisen en drivers voor de organisatie is essentieel.

Hoe kunnen wij u helpen?

Sluit uw huidige huisvesting niet meer aan op uw wensen? Of wilt u begeleid worden bij uw huisvestingsvraagstuk? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.