Workplace Consultancy. De “zachte kant” van kantoorvastgoed

  • Hoe werkt onze organisatie?
  • Waar willen wij naartoe als bedrijf?
  • Hoe komen wij daar?

Workplace Consultancy kijkt op een strategische manier naar de rol die de inrichting van een kantoor kan spelen in de bedrijfsdoelstellingen van een organisatie. Dit kan variëren van een doelstelling die kostenbesparing nastreeft, maar kan ook breder gezien worden, met onderwerpen als comfort, gezondheid, verbetering van de samenwerking, profilering enz. Stel dat als doel gesteld wordt dat de samenwerking verbeterd moet worden, dan kijkt de specialist eerst voor welke afdelingen dit specifiek van toepassing is en op welke manier dit het beste ondersteund kan worden. Uiteindelijk wordt het concreet vertaald naar concept plattegronden.

Wat is de ideale opstelling? Wat maximaliseert het werkcomfort voor verschillende functies? Hoe ensceneer je ontmoetingen en borg je ook de rust? En als u op zoek bent naar een nieuw kantoor, hoeveel ruimte neemt dit in beslag en welke ruimte past het beste bij de wensen van u en uw collega’s?
Door op een strategische manier te kijken naar uw werkruimte wordt kantoorvastgoed meer dan stenen en beton, maar een middel om de bedrijfsdoelen te bereiken die u voor ogen heeft.
Een goede Workplace consultant betrekt uw werknemers bij hun ideale werkplek, denkt niet vanuit trends of stokpaardjes (duurzaamheid, het nieuwe werken), maar kijkt hoe uw organisatie werkelijk functioneert. Hij houdt u bij de les wanneer u een werkplek voor ogen heeft die niet past bij de manier waarop uw werknemers met elkaar omgaan.
Zo bespaart een goede Workplace consultant u weerstand vanuit de organisatie en soms ook onnodig veel vierkante meters kantoorruimte en geld dat u misschien wel beter kunt besteden.
Meer weten over Workplace Consultancy? Neem dan contact op met onze specialist.

Lees verder…

Een scrumteam … O jee, wat moeten we ermee?

Scrummen. Scrum. Scrumteams. Het lijken trendy begrippen, maar dat is allang niet meer zo. En sterker nog, het begrip ‘scrum’ komt oorspronkelijk uit de traditionele rugbysport. Bij rugby proberen tegenstanders…
Lees verder